Přihlášení



Hledala jsem kurz, který bych byla schopna časově zvládnout a který je určen výhradně pro lékaře.

Hledala jsem kurz, který bych byla schopna časově zvládnout a který je určen výhradně pro lékaře.

Rozhovor s lékařkou-neuroložkou, MUDr. Markétou Redlovou. Proč se rozhodla studovat homeopatii u HLA?

Jaký obor praktikujete v současné době?

Mám neurologickou soukromou praxi v Jablonci nad Nisou.

Proč jste se rozhodla pro studium homeopatie?

Protože potíže mnohých neurologických pacientů jsou často komplexní. Neurologie není jen izolovaně o neurosystému, ale je to nemoc celého těla a často i nemoc celé rodiny. Neurologie je, bohužel, taková, že často vedle toho nejen, že nemůžete pacientovi pomoci, ale při každé další kontrole konstatujete, že pacientovi potíže trvají. Vy však máte k dispozici jen velmi omezené možnosti toho, jakou medikaci můžete pacientovi nabídnout. Pokud pacient vhodný lék nesnáší, tak jaká je další cesta?

Vy, jako lékař, tedy vnímáte, že nemáte jinou možnost léčby…

Ano, nemám. A pak mám spoustu lidí, kteří jsou chroničtí pacienti a mají spoustu dalších nemocí. Špatně však tolerují klasickou léčbu, takže byť jsem léta váhala, protože jsem byla roky vychovávána ve stylu, že musíme znát vědecký podklad léčby, tedy proč a co v léku funguje. Proto mě jiné možnosti léčby léta odrazovaly. S praxí však přijdete na to, že svým pacientům chcete něco nabídnout. Homeopatie mě přitahuje v tom, že pohlíží na člověka jako na celek a ne jako na receptor, kam dáme to a to a on se nám snad nějak uzdraví…Neuzdraví, pouze se zmírní příznak jeho nemoci.

A Vy osobně máte nějakou zkušenost s homeopatií?

Mám osobní zkušenost. Před lety mi homeopatie s akupunkturou pomohly od potíží charakteru atopického ekzému. To mě trošku nalomilo. I moje bývalá kolegyně se zabývala homeopatií. Osobní zkušenosti mám i v rámci rodiny. I lidé v okolí se mě na homeopatii často ptají, jelikož spousta lidí nechce užívat klasické léky. Pokud mají pocit, že jejich potíže nejsou tak výrazné, řeknou: „My chemii nechceme.“

Souhlasím s Vámi. Dnešní doba je šetrné medicíně a zdravému způsobu života nakloněna. Lidé chtějí jít šetrnější cestou, hledají alternativu….a proto se HLA snaží vzdělávat lékaře v homeopatii a učit je této účinné metodě, aby mohli pomoci svým pacientům…

Jak jste se dozvěděla o studiu Mezinárodní školy klinické homeopatie CEDH Vy?

Hledala jsem nějaký kurz, který bych byla schopna časově zvládnout a který je určen výhradně pro lékaře. Vůbec neodsuzuji lidi, kteří nemají lékařské vzdělání, ale chtěla jsem, aby bylo studium koncipováno jinak, komplexněji. Abychom se nezabývali věcmi, které jsou pro mě, pro lékaře, již všeobecně známé, ale abychom šli opravdu k lékům a zaměřili se spíše na potíže pacienta.

Jak se vám líbil první „studijní“ den?

Bylo to hodně náročné a člověk má pocit, že se to nemůže nikdy naučit. Doufám, že se to časem poddá...

Členství v HLA
Online
přihláška
Homeopatické vzdělávání garantované HLA, nejbližší vzdělávací akce:

Kontakt

Homeopatická lékařská asociace, z.s.
Národní 11
Praha 1 110 00
Česká republika mapa

Email:
info@hla-homeopatie.cz

Kontakty na lékaře-homeopaty:
svethomeopatie.cz

Kontakty na kancelář HLA:
Tým HLA

Pro média:
Informace pro média a tiskové zprávy naleznete zde