Přihlášení



COVID-19_předsedkyně členům - základní doporučení

COVID-19_předsedkyně členům - základní doporučení

Informace předsedkyně určená výhradně členům HLA.

  • Dodržovat všechna protiepidemická opatření (hygienická i sociální)
  • Posílit imunitu (vitamín C, prebiotika, probiotika, Oscillococcinum (viz. jeho zrod z dob Španělské chřipky, kdy jím léčené pacienty výrazně podpořil). Odkazujte své pacienty na aktuální články na www.svethomeopatie.cz, kde se tématu průběžně věnujeme (Podpora imunity, Emoce při mimořádné situaci, TZ ECH, ad.)
  • Zdůrazňovat, že každá individuálně nastavená homeopatická léčba pacienta stabilizuje a tím je jeho vlastním preventivním opatřením (profylaxí). Podporujeme nejslabší články organismu a tím zvyšujeme odolnost pacienta!
  • Úzkostným pacientům doporučovat léky na stabilizaci úzkostných tendencí (Gelsemium sempervirens, Argentum nitricum, Aconitum napellus, Ignatii amaru, Arsenicum album a nově i Kalium arsenicosum. Je výborné pro případ, že nestačí Arsenicum album (mívá „výbuchy“ úzkosti na stále úzkostném terénu).
  • Neklaďte zbytečný důraz na použitá ředění léků. Osvědčilo se mi podávat i léky na psychiku (jak doporučuje Dr. Vachette) v nízkém ředění 9 CH. Mají rychlý účinek a stabilizují fyzické projevy úzkosti, čímž se pacient zklidní - má pocit, že má opět kontrolu nad reakcemi svého těla.
  • Nezapomínejte na Rescue remedy!
  • U lehčích průběhů infekcí Covid-19 skvěle funguje Paragrippe. Z důvodu „reklamy“ ho bohužel nemůžeme plošně uvádět na Světě homeopatie, ale výborně funguje následující postup: první den příznaků užívat 2 tablety každou hodinu (mimo čas spánku), druhý den 2 tablety 5x denně, následující dny 2 tablety 3x denně až do odeznění potíží + maximální dávky vitamínu C, probiotika + podpora ledvin (Blokurima, Uroval, Basico).
  • Těžší průběh jde na plíce (cytokinová bouře) – Phosphorus 9-15-30 CH + Antimonium tartaricum 9 CH, případně přidat Pyrogenium 9 CH + Hepar sulfur 15-30 CH. U fatálních průběhů Carbo vegetabilis 5 CH, Kalium carbonicum 5 CH, Lycopodium clavatum 5 CH.
  • Přes zimu mívám spoustu seniorů nebo pacientů, kteří prodělali zápal plic na léku Sérum de Yersin 15 CH - 5 granulí jednou nebo dvakrát týdně. Z nich mi dosud žádný neonemocněl (k tomu mají vždy lék citlivého typu, nejčastěji Phosphorus – Arsenicum album – Lycopodium clavatum – Kalium carbonicum). Je to rada od Dr. Beckera ověřená generací lékařů.
  • Připravte se na davy rekonvalescentů: China 9 CH – Kalium phosphoricum – Sulfur (Chininum sulfuricum, Chininum arsenicosum).

Přemýšlejme dopředu. Promořenost populace zvýší její odolnost. Takže z virologicky „naivních“ lidí, kteří nemají imunitní zkušenost s daným virem, se stane po prodělání virózy imunologicky odolná populace. Je to jediná cesta, než budeme schopni zhotovit vakcínu.

Zde může homeopatie podat pomocnou ruku ve třech rovinách:

  • podpoří pacienta tak, že u něj onemocnění proběhne asymptoticky či s velmi lehkými symptomy
  • podpoří atmosféru uklidnění, kdy mají lidé k dispozici nějakou možnost, jak nadstandardně podpořit své zdraví a nečekat ve strachu se založenýma rukama
  • pomůže zdravotníkům ustát své nasazení při epidemii (fyzicky i psychicky). Například my, zubaři stále musíme ošetřovat bolestivé pacienty a věřte, že přes jejich roušku to opravdu nejde. Jsme tedy v nejužším kontaktu s případnou nákazou. Člověk navíc šíří virus minimálně již den před propuknutím potíží a horečky. Ale prezident ČSK MUDr. Roman Šmucler říká, že se máme těšit, až tuto virózu překonáme a staneme se tak odolní a budeme pracovat v obvyklém režimu.

V současné situaci je třeba vidět i toto pozitivum - prodělaná viróza je pro naši imunitu nezaměnitelnou zkušeností do budoucna!

Staňte se šiřitelem klidu a racionálního přístupu. Na mne se obrací nejen spousta mých zubních a homeopatických pacientů, ale i kolegů. Nyní máme tedy jedinečnou příležitost, přesvědčit je o užitečnosti homeopatie v těchto situacích a zejména v to, co stále děláme -podporujeme organismus pacienta v jeho slabých místech, zcela individualizovanou homeopatickou léčbou (její součástí je vždy i poradenství ohledně životního stylu).

Nyní můžeme celému světu ukázat, že je homeopatie nedílnou součástí medicíny! Uděláme tím radost nejen MUDr. Hance Váňové, která tuto odvážnou myšlenku propaguje od zrodu HLA, ale i všem lidem okolo sebe.

MUDr. Ilona Ludvíková
předsedkyně HLA

Členství v HLA
Online
přihláška
Homeopatické vzdělávání garantované HLA, nejbližší vzdělávací akce:

Kontakt

Homeopatická lékařská asociace, z.s.
Národní 11
Praha 1 110 00
Česká republika mapa

Email:
info@hla-homeopatie.cz

Kontakty na lékaře-homeopaty:
svethomeopatie.cz

Kontakty na kancelář HLA:
Tým HLA

Pro média:
Informace pro média a tiskové zprávy naleznete zde