Přihlášení



HLA měla své zástupce na mezinárodním homeopatickém kongresu CEDH v Bruselu!

HLA měla své zástupce na mezinárodním homeopatickém kongresu CEDH v Bruselu!

Po dvou letech se zástupci HLA opět zúčastnili mezinárodního kongresu CEDH. Již v pořadí 11. kongres CEDH se letos konal v Bruselu za účasti 550 zdravotních odborníků, homeopatů z 23 zemích celého světa.

Setkání se konalo 7. a 8. června 2024 v hotelu Plaza, v budově bývalého divadla. Kongres byl zahájen současným ředitelem CEDH Francoisem Begotem a ředitelkou pro vzdělávání Martine Tassone.

Prvním sdíleným tématem kongresu byla onkologie, v čele s Dr. Karpem. Jeho tým představil jednotlivá doporučení při řešení nežádoucích účinků chemoterapie a radioterapie, k podpoře předoperačních a pooperačních potíží při léčbě rakoviny prsu, dělohy a vaječníků.

Podpora cesty k rodičovství bylo následující téma, ze kterého vyplývá, že rizikovým faktorem je hlavně věk. Průměrný věk matek byl v roce 1970 24 let, v roce 2020 to bylo již 31 let. Pokud se nedaří stát se rodičem, lze před IVF homeopaticky zasáhnout prostřednictvím ředěných hormonů, dále pak i lékem citlivého typu. „A když to nejde“, homeopatie poskytuje důležitou fyzickou, neurohormonální a psychickou podporu od počátečních potíží při asistované reprodukci, jako jsou bolesti prsou, hlavy, bolesti v oblasti pánve.

Životní etapa stárnutí v podobě menopauzy a andropauzy ukazuje možnosti homeopatické léčby hlavně na základě léku citlivého typu a zohledňuje jedinečnost každé ženy a muže. Zmírňuje únavu, zlepšuje celkovou pohodu a touhu, zvyšuje svalovou hmotu a sílu u mužů.

Eco-Anxieta, jak poznat člověka s Eco-úzkostí? Člověk, který strádá v důsledku změny klimatu a globálních problémů životního prostředí. Týká se hlavně mladých lidí generace „Z“ a žen z města s vyšším vzděláním.

Přednáška Dr. Patrika Vachetta, dětského psychiatra, se nesla tématem možností homeopatické podpory vysoce nadaných dětí. Prvenství mezi léky citlivého typu patří léku Medorrhinum, které do preskripce zařazuje systematicky, dále následovalo Lycopodium clavatum, Phosphorus a Silicea.

České zastoupení mezi prezentujícími měla zkušená dětská lékařka a lektorka a členka Rady HLA, MUDr. Květoslava Kacířová, která prezentovala kazuistiku ze své praxe o 16leté Andrianě s mentální anorexií. Ukázalo se, že klíčové bylo do léčby zařadit nejen lék citlivého typu a léky individuálního způsobu reakce, ale i lék etiologický, Lachesis mutus, kdy byla hlavním spouštěčem její poruchy příjmu potravy žárlivost.

Následovala prezentace předsedkyně HLA, lektorky a zkušené praktické lékařky a stomatoložky, MUDr. Ilony Ludvíkové, o poruchách spánku v těhotenství. Léky byly rozděleny podle jednotlivých trimestrů těhotenství, v první etapě převažovalo přijetí nové životní situace, ve druhé hledání rovnováhy v těle, ve třetí převažoval strach z očekávání a úzkosti. V léčbě zohlednila i léky citlivého typu a chronický způsob reakce.

Závěr kongresu patřil zdravému stárnutí s důrazem na správné stravování, podpořené důležitostí střevního mikrobiomu, ve kterém se nachází 60-70 % celého imunitního systému. Mikrovýživa a homeopatie jsou neoddělitelné, vzájemně se doplňují. Pomocí léků citlivého typu lze předvídat patologie v budoucnu, nebo-li budoucnost je obsažena v minulosti, proto předepisujme našim pacientům léky citlivého typu, abychom předešli patologiím.

Kongres CEDH mě opět přesvědčil o tom, že vzdělávání našich studentů jde správným směrem, kdy je naši lektoři učí integrovat homeopatii do svých praxí. Homeopatie dokáže řešit konkrétní zdravotní obtíže nejen fyzické, ale i psychické, pomůže zmírnit nežádoucí účinky klasické léčby, hlavně v onkologii a pomocí léku citlivého typu dokáže harmonizovat tělo a tak předejít zdravotním patologiím v budoucnu.

MUDr. Lucie Kozáková

 

Poznámka redakce:

Postřehy z 11. kongresu CEDH si můžete přijít poslechnout na seminář, který proběhne 21. září v hotelu Grandium v Praze.

Na seminář se můžete přihlásit již dnes na našem e-shopu: www.studiumhomeopatie.cz

Členství v HLA
Online
přihláška
Homeopatické vzdělávání garantované HLA, nejbližší vzdělávací akce:

Kontakt

Homeopatická lékařská asociace, z.s.
Národní 11
Praha 1 110 00
Česká republika mapa

Email:
info@hla-homeopatie.cz

Kontakty na lékaře-homeopaty:
svethomeopatie.cz

Kontakty na kancelář HLA:
Tým HLA

Pro média:
Informace pro média a tiskové zprávy naleznete zde